Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Δεν είχε βάλει πόντο ο Σπανούλης - Καμία σύγκριση Μάντζαρη-Κόνιαρη"!
| 2019-12-13 13:16:00

"Ανεπίτρεπτο για Ολυμπιακό - Δεν είχε βάλει πόντο ο Σπανούλης - Καμία σύγκριση Μάντζαρη-Κόνιαρη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ανεπίτρεπτο για Ολυμπιακό - Δεν είχε βάλει πόντο ο Σπανούλης - Καμία σύγκριση Μάντζαρη-Κόνιαρη"

"Πού να παίξει με τον Καλάθη;". Ατάκες-φωτιά Φραγκιά στο sportdog.

Η εικόνα του Ολυμπιακού απογοήτευσε απέναντι στη Ρεάλ με την ήττα με 93-77 να προβληματίζει πολύ τον κόσμο του.

"Δεν μπήκε σε καμία στιγμή για να είναι ανταγωνιστικός μέσα στο παρκέ. Δεν είδαμε το πάθος, τη διάθεση, τη δύναμη και όλα αυτά τα στοιχεία που την περασμένη εβδομάδα (σ.σ.με Παναθηναϊκό) έκαναν τον κόσμο του Ολυμπιακού να αισθανθεί, ότι έχει αλλάξει το τσιπάκι", σημειώνει ο Βασίλης Φραγκιάς.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την αναμέτρηση της Μαδρίτης, απ' όπου έβγαλε ένα κέρδος, την παρουσία του Αντώνη Κόνιαρη.

"Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει για το μέλλον έναν πάρα πολύ καλό παίκτη", υπογραμμίζει και αναφέρεται στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της έλλειψής του. Ωστόσο είναι ξεκάθαρος! "Ιστορία γράφουν όσοι αγωνίζονται", λέει και υποστηρίζει ότι η εικόνα των Πειραιωτών θα είναι ανάλογη όλη τη χρονιά. 

Ποια γεύση σας άφησε η ήττα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη;

"Μετά την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε ο Ολυμπιακός μέσα στο ΟΑΚΑ, περιμέναμε όλοι να δούμε κάτι σαφέστατα καλύτερο, χωρίς φυσικά να υποτιμά κανένας τη δυναμική της Ρεάλ. Διότι και αυτή είχε ελλείψεις. Φάνηκε σαν να μπήκε ο Ολυμπιακός να παίξει απλά το παιχνίδι και να τελειώνει μία διαδικασία. Αυτό έδειξε η εικόνα του. Το κέρδος σίγουρα είναι η απόδοση του Κόνιαρη που όσο παίζει, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει για το μέλλον έναν πάρα πολύ καλό παίκτη. Από εκεί και ύστερα, μετά τις ελπίδες που δημιουργήθηκαν στος φιλάθλους του Ολυμπιακού, ότι η ομάδα τους θα ήταν λίγο περισσότερο ανταγωνιστική, αυτό δεν φάνηκε πουθενά στην τελική εικόνα.

Η αίσθησή μου είναι ότι η χρονιά θα πάει λίγο ως πολύ έτσι. Θα βλέπουμε κάποια ματς του Ολυμπιακού, στα οποία θα είναι πάρα πολύ καλός και κάποια παιχνίδια, στα οποία θα έχει μεταπτώσεις. Το πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι να βρεθεί μια ισορροπία. Γιατί πληρώνει και το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν την εμπειρία της Ευρωλίγκας. Ο στόχος παραμένει να μπει ο Ολυμπιακός στην οκτάδα. Ακόμα είναι νωρίς να πούμε ότι χάθηκε. Απλά πρέπει να βγάλει μια σταθερή εικόνα. Ας βγάλει την εικόνα που είδαμε όλοι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό".

Χθες ο Ολυμπιακός άφησε την εντύπωση ότι μετά τον Σπανούλη το χάος! Δεν υπάρχει ζωή χωρίς στον αρχηγό του;

"Είναι τεράστια η απώλεια. Πολλές φορές ο ηγέτης δεν είναι μόνο ο ηγέτης που θα σκοράρει και θα βάλει τους πόντους. Ο Βασίλης είναι ο πνευματικός καθοδηγητής του Ολυμπιακού, φύσει και θέσει. Το ότι έλειπε είναι μία δικαιολογία, αλλά η ιστορία γράφεται πάντα από τους παρόντες. Μην ξεχνάμε ότι πρόπερσι (2017-18), ο Ολυμπιακός είχε πάει στη Μαδρίτη και είχε κερδίσει. Ο Σπανούλης, ο οποίος σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε πετύχει ούτε πόντο (σ.σ.σε εκείνο το ματς ο καλύτερος ήταν ο Πρίντεζης με 21 πόντους). Η παρουσία του σίγουρα είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Το έδειξε πριν μία εβδομάδα. Στα 37 του, την ώρα που έκαιγε η μπάλα, ήταν ο απόλυτος ηγέτης. Από εκεί και μετά, η άποψή μου είναι ότι πάντα στέκεσαι σε αυτούς που παίζουν. Χωρίς τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να δείξει σαφέστατα ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η εικόνα που άφησε στον πολύ κόσμο ήταν, ότι το ματς, μετά το δεκάλεπτο είχε τελειώσει. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για το μέγεθος του Ολυμπιακού".

Αναφερθήκατε πριν στον Κόνιαρη ως κέρδος του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός τον είχε και τον άφησε. Πώς το εξηγείτε αυτό;

"Ο Παναθηναϊκός στη θέση αυτή είχε πάρα πολλούς παίκτες. Καταρχήν έχει τον Καλάθη. Ο Ολυμπιακός κοίταξε την επόμενη μέρα. Έπρεπε με τη φυγή του Μάντζαρη να αντικαταστήσει έναν παίκτη. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά του Κόνιαρη στο υψηλότερο επίπεδο. Στον Παναθηναϊκό με Καλάθη και με ξένο από πίσω, δύσκολα θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής. Γι' αυτόν τον λόγο έκανε πολύ καλά και πήγε στον Ολυμπιακό. Αυτήν τη στιγμή είναι ένα βασικό γρανάζι της μηχανής του Ολυμπιακού. Με αυτόν τον τρόπο ανταμείφθηκε με την κλήση του στην Εθνική ομάδα".

Είναι καλύτερος από τον Μάντζαρη ο Κόνιαρης;

"Είναι διαφορετικοί παίκτες. Δεν μπορείς να τους συγκρίνεις. Ο Κόνιαρης μπαίνει τώρα και θα αρχίσει να γράφει τα πρώτα του χιλιόμετρα στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι τελείως διαφορετικοί παίκτες, τελείως διαφορετικές εποχές που άρχισαν να παίζουν. Ο Μάντζαρης ήταν στην πολύ μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο καθένας θα έχει γράψει την ιστορία του, όταν τελειώσει η καριέρα τους. Το σίγουρο είναι ότι είναι περισσότερο φρέσκος ο Κόνιαρης και διψασμένος. Αυτό δείχνει ειδικά με την άμυνά του. Τον είδαμε απέναντι στον Καμπάτσο στη Μαδρίτη και στον Καλάθη στο ΟΑΚΑ. Αν συνεχίσει να δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει, γιατί φαίνεται ότι αγαπάει αυτό που κάνει, θα είναι μία από τις μεγάλες μονάδες όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και το ελληνικό μπάσκετ".

Να κάνουμε μία σύνοψη για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη. Ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα ματς διαδικαστικό;

"Ακριβώς! Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε σε καμία στιγμή, για να είναι ανταγωνιστικός μέσα στο παρκέ. Δεν είδαμε το πάθος, τη διάθεση, τη δύναμη και όλα αυτά τα στοιχεία που την περασμένη εβδομάδα έκαναν τον κόσμο του Ολυμπιακού να αισθανθεί ότι έχει αλλάξει το τσιπάκι. Αυτήν την εικόνα του Ολυμπιακού δυστυχώς την έχουμε συνηθίσει φέτος. Είναι κάποια παιχνίδια στα οποία παίζει πάρα πολύ καλά, όπως στη Μόσχα που κέρδισε την ΤΣΣΚΑ, όπως με τον Παναθηναϊκό ανεξάρτητα αν έχασε και κάποια άλλα παιχνίδια που πραγματικά δεν υπάρχει στο παρκέ. Για να είμαστε και απόλυτα δίκαιοι, με τη φετινή Ευρωλίγκα όπως είναι δομημένη η διοργάνωση με τόσα πολλά παιχνίδια, βλέπουμε και άλλες ομάδες, οι οποίες έχουν πολλές μεταπτώσεις. Το θέμα είναι ότι όσο λιγότερες γίνουν οι μεταπτώσεις, τόσο καλύτερα θα πάει η ομάδα στο μέλλον".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρχισε τα "μπαμ" ο Μαρινάκης - Συμφωνία με Βραζιλιάνο παικταρά - Θα τρελαθούν οι οπαδοί!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags